'Geen Volk, Toch Feest'

Heemskerks Volksfeest dit jaar gevierd op TV

Geen wielerronde, geen kortebaandraverij en geen kermis. De Stichting Wielercomité en de Harddraverijvereniging Heemskerk zien wegens corona het hele Volksfeest dit jaar aan de neus van alle Heemskerkers voorbij gaan. De besturen van beide organisaties hebben de handen ineengeslagen om tóch voor een beetje feest te zorgen.

Van zondag 30 augustus, normaal de dag van de Wielerronde, tot en met 4 september –de dag van het laatste kreuntje– verzorgen zij een dagelijkse thema-uitzending op Omroep Heemskerk onder de titel 'Geen Volk, Toch Feest'.

In 6 uitzendingen van elk 20 minuten komen maar liefst 32 gasten in beeld, die onder normale omstandigheden druk zouden zijn met het Volksfeest. Ondernemers, vrijwilligers en deelnemers aan de wielerronde en de harddraverij, vertellen kleurrijke verhalen over hun geliefde Heemskerkse traditie, de kermis.

De opnamen worden gemaakt in de plaatselijke horeca en op de locaties waar de evenementen normaal gesproken plaatsvinden. Dagelijkse prijsvraag Heemskerkse ondernemers hebben enthousiast meegewerkt aan het programma, dat mede dankzij de enorme inzet van de vrijwilligers van RTV Heemskerk een unieke televisieserie oplevert bij de lokale omroep.

In iedere aflevering zit een prijsvraag. Kijkers die meedoen maken kans op speciale Heemskerkse Horecabonnen, die kunnen worden besteed bij de deelnemende horecabedrijven. De bonnen worden gesponsord door de Stichting Wielercomité en de Harddraverijvereniging, als gebaar naar de horeca die dit jaar hard is getroffen door de coronacrisis. Wie elke dag meedoet, maakt meer kans om te winnen.

De 6 programma's worden van zondag 30 augustus tot en met vrijdag 4 september dagelijks vanaf 10 uur, steeds op het hele uur, uitgezonden op Omroep Heemskerk en 24 uur lang herhaald (Ziggo-kanaal 42, KPN-kanaal 1466)